Kirjoitettu

Joulun lahjaopas — lahjallasi on tarina

Tässä ovat Marimekon lahjavinkit yhteisiin hetkiin — ja tarinat tuotteiden takana.
Tilaa lahjasi helposti verkosta tai tule myymälään ja saat ilmaisen lahjapaketoinnin valitsemiisi ostoksiin.

Kaunis klassinen lahjaidea: maljakot

Carina Seth Andersson suunnitteli Urna, Ming ja Flower-maljakot vuonna 2015 puhtaiden muotojen inspiroimana. Väreiltään hillityt, ajattomat suupuhalletut maljakot on muotoiltu elämään. Mini-maljakko on uusi tulokas vuodelta 2017. Nämä minimalistiset katseenvangitsijat antavat tilaa luovuudelle ja juuri omanlaisen kukka-asetelman toteutukselle.

Korista kattaus myös kauniin kynttilöin ja tarjoiluastioin. Joulun uutuus-kuviot on suunnitellut tuttuun tapaan Sanna Annukka. Svaale kuvioiset Koppa ja Loimu tuovat juhlan tunnelmaa kattaukseen.

Ilahduta itseäsi ja läheisiäsi ajatuksella valituilla ajattomilla lahjoilla, jotka tuovat iloa niin arkeen kuin juhlaan. Pienempään pakettiin voit kääriä raikkaita Oiva-astioita, keittiötekstiilejä, suloisia maljakoita, tunnelmallisia tyynyliinoja, ihanan pehmeitä pyyhkeitä tai kenties käytännöllisiä kosmetiikkalaukkuja.

Paavo Halosen suunnittelema Juustomuotti-kuosi koristaa talven Oiva-astioita sekä puuvillakangasta mustan ja luonnonvalkoisen sävyissä. Kuosin kuvio matkii vanhoja puisia muotteja, joilla ennen vanhaan valmistettiin juustoa.

Kuvat: Marimekko

Kirjoitettu

Kankailla väriä ja tunnelmaa tummeneviin iltoihin

Syksy etenee ja loppuvuoden juhlakausi lähenee. Nyt on hyvä aika vaihtaa verhot talvisiin ja sisustaa juhlakauteen sopivin sävyin. Kodin sisustukseen väriä ja uutta ilmettä saa esimerkiksi upeilla Marimekon kankailla.

Kankailla on helppo uudistaa sisustusta. Marimekon klassikkokuoseista esimerkiksi pinkin, mustan ja harmaan sävyinen Räsymatto ja vihreä-harmaa Puutarhurin Parhaat luovat hauskaa ilmettä vaikkapa keittiöön ja ruokailutilaan. Etenkin Puutarhuri Parhaat kankaassa on paljon katseltavaa ja kauniit kuvitukset ilahduttavat arjessa. Selkeästä Basket-kankaasta tulee puolestaan mieleen pärekori ja ajatukset kulkevat vaikkapa sieniretkiin.

Mustan ja valkoisen graafisia ja selkeitä yhdistelmiä kaipaaville varmat vaihtoehdot ovat Lokki, Kaivo tai Isot kivet. Kaivo-kangas on saatavissa myös puolipellavaisena versiona, joka laskeutuu kauniisti ja soveltuu erityisen hyvin verhoksi tai pöytäliinaksi. Ompelupalvelumme kautta voit halutessasi tilata myös valmiit yksilölliset verhot, liinat ja sisustustyynyt.

Jos kaipaat seinille uutta ilmettä, valitse Marimekon Fokus, josta saa tehtyä kangastauluna todellisen katseenvangitsijan. Helppo vaihtoehto sisustuksen piristämiseen on hankkia muutama uusi sisustustyyny. Tyynyvalikoimassamme on ihania vaihtoehtoja, kuten Armi Ratian suunnittelema Tiiliskivi-kuosi tummansinisen ja kuparin väreissä – oiva valinta syksyyn ja talveen, sekä kasvien kaunista maailmaa heijasteleva moderni Hortensie harmaan, roosan ja mustavalkoisen sävyissä. Talvikauden suosikkikuvio Kuusikossa on myös jälleen saatavilla tyylikkään mustavalkoisen sävyisenä kankaana sekä sisustustyynyinä. Nämä tyynynpäälliset ovat Marikkan omaa, laadukasta käsityötaidolla tehtyä tuotantoa.

Juhlakauden aikaan on mukavaa asetella Marimekon Flower-maljakoihin kauniita kukkia sekä havun oksia tai tuuheita heiniä. Tunnelmallista valoa tummeneviin iltoihin voi tuoda Marimekon upeassa Oiva Loimu kynttilänjalassa.

Kaikki edellä mainitut kankaat ja monet muut upeat sisustustuotteet löydät meiltä Marikkasta. Tervetuloa myymälään tai verkkokauppaan hakemaan kaikki tarpeellinen kodin juhlakauden tunnelmaan.

Kirjoitettu

Uudistimme myymälän – Lisää tilaa, valoa ja tunnelmaa.

Syksy on hyvä aika uudistua ja innostua uusista asioista. Olemme tovin jo halunneet muuttaa myymäläämme hieman tilavammaksi ja valoisammaksi muuttamalla ompelimomme myymälän kulmauksesta takahuoneen puolelle. Nyt saimme tähän oivan tilaisuuden ja ryhdyimme toimeen.

Suunnitelman laati meille lahjakas Niina Nuorala, joka on ollut apunamme aikaisemminkin mm. ompelimossa. Niina opiskelee parhaillaan sisustus- ja kalustesuunnittelua ja toteutti uudistuksen oppilastyönään. Lähtökohtina olivat tilan avartaminen, valoisampi ja selkeämpi ilme sekä kutsuvan tunnelman luominen.

Tilaa ja valoa saimme lisää kun siirsimme ompelimon takahuoneen puolelle ja saimme astiahyllyt seinää vasten, pois näyteikkunan edestä. Nyt näkymä on raikas ja selkeämpi. Myös kauniit tuotteet tulevat paremmin esille valoisammassa tilassa. Näyteikkunoiden kulmaukseen teimme ns. mallihuoneen, josta voi hakea inspiraatiota sekä myymälässä että ulkopuolelta näyteikkunoista katsoessaan. Järjestimme kaikki kodintuotteet tälle puolelle myymälää ja vaatteet sekä asusteet toiselle puolelle. Näin tuotteiden järjestely on selkeämpi.

 

Kutsuvan tunnelman luomiseen Niina ehdotti puukalusteita ja päädyimme yhdessä tammen värisiin myymäläkalusteisiin ja sisustuselementteihin jotka Niina toteutti huolella ja tyylillä. Klassisen tammen väriset kalusteet luovat täydellisen taustan Marimekon upeille tuotteille.

 

Mitä sinä pidät uudistuneesta myymälästämme?

 

Kirjoitettu

Syksyn tunnelmia ja Marimekon rakastettuja klassikoita.

Elokuu tuo syksyn tullessaan ja on aika käpertyä lämpöiseen vilttiin ja nauttia kynttilän valosta tai hyvästä kirjasta sisätiloissa. Marimekon syyskokoelma on kotoisan lämmin ruskean eri sävyissään. Yhdistelemällä rakkaita klassikoita ja uusia kuvioita, kodin ilme päivityy uuteen alkuun…

Syksyn kuviot ovat tuttuja klassikoita; Armi Ratian suunnittelema Tiiliskivi, Annika Rimalan Tasaraita ja Maija Isolan Unikko sekä (Pikkuiset) Kivet. Kuviot inspiroivat niin kodin tuotteissa kuin muodin valikoimassa.

Kuvat: Marimekko

Kuvan 4. maalaus: Anna Retulainen

Kirjoitettu

Laadukas laukku on arjen paras hankinta!

Hyvällä designilla ja moderneilla yksityiskohdilla on iso merkitys arjen pyörteissä. Olitpa sitten töissä, harrastuksissa tai koulussa, hyvä laukku vie taakan harteiltasi tinkimättä laadusta tai tyylistä.

Marimekon valikoimasta löydät urbaanit reput sekä olkalaukut isompiin tarpeisiin. Pikkutavaroille riittää pienempi käsilaukku tai pussukka. Materiaaleina on laadukkaat kankaat ja tyylikäs nahka.

Katso lisää ja löydä omiin tarpeisiisi sopiva arjen uskollinen palvelija laukkuvalikoimastamme.

Kirjoitettu

Ilahduta kauniilla ja ajattomalla lahjalla.

Ajatonta designia, joka on muotoiltu elämään. Marimekon valikoimasta löydät kevään parhaat lahjaideat. Tyylikkäitä ja kestäviä lahjoja merkkipäivänä, valmistuville ja häälahjaksi. Muista myös lahjakorttimme, joilla voi maksaa ostoksia niin verkkokaupassa kuin myymälässäkin. Tilaa lahjat helposti netistä ja nouda ilmaiseksi myymälästämme.

Kirjoitettu

Marimekon Tasaraita 50 vuotta

Vuonna 1968 syntyi aina ajaton tasa-arvon symboli – Annika Rimalan Tasaraita. Marimekon Tasaraita syntyi vuosikymmenellä, joka muistetaan uudistushenki­senä, rohkeiden tekojen ja ajatusten aikana. Ympäri maailmaa käytiin kiihkeitä taisteluita tasa-arvon puolesta. Ajan henki näkyi myös muo­dissa ja muotoilussa. Esiin nousi pyrkimys anonyymiin suunnitteluun, jonka kannattajiin kuului myös Marimekolle suunnitellut Annika Rimala. Hänen päämääränään oli luoda vaatteita, jotka olisivat ajattomia, toimivia ja yksinkertaisia – sopivia kaikenlaisille ihmisille.

Tasaraita täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja on edelleen rakastettu klassikko eri muodoissaan. Marikka-myymälästä löydät Tasaraitaa muun muassa Ilma-paidasta, jossa on tyylikäs venepääntie, tai Tuike-mekosta, jossa on mukavan väljä malli ja kivoja yksityiskohtia, kuten painonapit edessä ja halkiotaskut sivuilla. Ja aina ilahduttavan mutkaton Mari-paita mustavalkoisissa tasaraidoissaan. Myös klassiset trikoopaidat pitkä- ja lyhythihaisina kuuluvat valikoimaamme. Onko suosikkisi mustavalkoinen, sinivalkoinen vai punavalkoinen Tasaraita?


Kuvat: Ida Kupari